Rejestracja: 08 Lip 2009, 18:15 Posty: 42 Miejscowość: Miasto Łódź
Witam serdecznie!
Poszukuję zdjęć/pocztówek Łodzi sprzed 1914r (mogą być również do 1945r), na których uwieczniono dzisiejszą ulicę Wólczańską (w szczególności budynki z numerów 170-190), tereny Starego Widzewa (fabryka Heinzla i Kunitzera, Grembach, okoliczne uliczki), ulicę Śląską (dawna Julianowska) i Fabryczną.
Jeżeli ktoś posiada takowe fotografie/pocztówki, bądź zna stronę/miejsce gdzie można je znaleźć będę wdzięczny za kontakt
Będę okrutny, ale... W pole adresu pakujesz dowolna_nazwa -inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" +(jpg)intitle: cośtam/nazwa intext:znowu_cośtam_np_lodz Tudzież podobne bloki html-a. Inne zestawy kluczy znajdziesz poprzez hasło: hacking google Tym prostym sposobem znalazłem sporo foto-ciekawostek o Pabianicach
Przepraszam w takim razie - uznałem, że dział "kupię, sprzedam..." nie bardzo pasuje bo szukam stron, a nie "rzeczywistych" przedmiotów. No ale mimo wszystko dziękuję za przeniesienie tematu i jeszcze raz przepraszam
Xanadu napisał(a):
Będę okrutny, ale... W pole adresu pakujesz dowolna_nazwa -inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" +(jpg)intitle: cośtam/nazwa intext:znowu_cośtam_np_lodz Tudzież podobne bloki html-a. Inne zestawy kluczy znajdziesz poprzez hasło: hacking google Tym prostym sposobem znalazłem sporo foto-ciekawostek o Pabianicach
Wielkie dzięki - trochę to czasochłonne, ale niewątpliwie przydatne
Pierwszą i ostatnią znałem i przejrzałem już jakiś czas temu (ale może coś nowego dodali?), jednak również dziękuję za pomoc
Ktoś jeszcze zna jakieś ciekawe adresy internetowe, albo samemu posiada w swoich zbiorach albo albumach fotografie/pocztówki z uwiecznionymi fragmentami Łodzi, które mnie interesują?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum